Tambahan Penurunan Berat Badan – Kebaikan dan Keburukan Mengambil Makanan Tambahan Untuk Menurunkan Berat Badan

Beberapa profesional kesihatan telah menemui hubungan antara kenaikan berat badan dan kelebihan toksin. Sebabnya adalah kerana penumpukan toksin yang ketara dalam tubuh menghalang fungsi hati yang betul untuk menghilangkan toksin dan memetabolismekan lemak. Apabila hati badan tidak berfungsi dengan baik, sistem lain seperti sistem pencernaan dan kardiovaskular appecut daftar agent juga terjejas teruk. Kerana kepincangan ini, tubuh tidak akan dapat mengambil racun berbahaya dan racun ini terkumpul di dalam badan kita sehingga menyebabkan kenaikan berat badan. Untuk mengelakkan ini berlaku, orang disarankan untuk menjalani diet membersihkan usus atau detoks.

Pembersihan usus besar digunakan untuk membantu membuang sisa berlebihan yang terkumpul yang tersimpan dalam sel lemak badan atau sisa seperti makanan yang tidak dicerna atau bahan lain yang tersisa di saluran pencernaan. Mengambil julap, memaksa membuang sampah dengan pendekatan yang tidak wajar, atau kaedah pembersihan usus yang tidak betul akan membuat anda sakit dan tidak akan membantu anda membersihkan atau membuang berat badan berlebihan. Pembersihan usus besar merangkumi rancangan diet sihat yang terdiri daripada buah-buahan segar, biji-bijian, protein semula jadi (daging tanpa lemak, unggas, telur, kacang, biji, kacang, tauge), dan kekacang.

Sebaliknya, diet detoks membantu membuang toksin ini melalui air kencing atau sisa. Terdapat program diet detoks yang berbeza dan beberapa di antaranya termasuk mengambil suplemen detoks untuk menurunkan berat badan. Melakukan senaman untuk berpeluh juga disarankan kerana racun juga dilepaskan dengan cara keringat.

Soalan besar yang ditanyakan orang ialah sama ada suplemen penurunan berat badan detoks berfungsi atau tidak. Makanan tambahan penurunan berat badan Detox mengandungi antioksidan dan bahan aktif lain yang berfungsi lebih daripada membantu anda menurunkan berat badan, tetapi juga meningkatkan metabolisme dan meningkatkan sistem ketahanan badan anda agar anda kekal sihat. Makanan tambahan detoks ini untuk menurunkan berat badan membuat anda merasa lebih bertenaga dan lebih sihat dengan membuang toksin dari badan anda dan meningkatkan kesihatan sistem pencernaan anda. Ini adalah faktor besar untuk menurunkan berat badan kerana ia membantu anda menyerap lebih banyak nutrien dari makanan anda dan membuat anda merasa kenyang sehingga menekan keinginan anda untuk makan lebih banyak.

Matlamat penurunan berat badan anda akan menentukan keberkesanan beberapa suplemen penurunan berat badan detoks. Sering kali, sebab utama orang menggunakan detoks atau pembersihan usus adalah untuk menurunkan berat badan dan meningkatkan fungsi sistem pencernaan. Sekiranya berat badan adalah tujuan utama anda, anda harus memilih pil detoks yang akan anda ambil dengan sangat berhati-hati. Sebilangan besar suplemen penurunan berat badan detoks ini menyatakan dapat membantu anda menurunkan berat badan, tetapi biasanya ia merujuk kepada berat air yang sering kali kembali dengan cepat.

Untuk mengurangkan berat badan dan menjauhkannya, anda perlu mengetahui beberapa bahan biasa antara pil detoks dan penggalak metabolisme. Memilih produk yang mengandungi bahan-bahan yang berfungsi sebagai diuretik dapat membantu membuang toksin keluar dari badan tetapi gagal mengurangkan berat badan yang berlebihan. Oleh itu, cari pil diet detoks yang menawarkan lebih banyak daripada produk biasa. Cari produk yang mempunyai beberapa ramuan baik seperti ChromeMate, Fasa 2, Super CitriMax, Forslean, dan Fucoxanthin untuk menghilangkan toksin dari sistem anda dan membantu mengurangkan berat badan.
Periksa jumlah setiap ramuan yang terdapat dalam suplemen penurunan berat badan detoks untuk memastikan anda mendapat apa yang anda perlukan agar produk tersebut berkesan dalam tujuan penurunan berat badan anda. Beberapa pil detoks ini mengandungi ramuan yang dipatenkan yang terbukti berkesan secara klinikal tetapi jika tidak dalam jumlah yang tepat, anda tidak akan mendapat hasil yang anda harapkan mengenai penurunan berat badan.

Secara amnya terdapat 3 ramuan utama dalam suplemen penurunan berat badan detox dan ia adalah:

Serat – Bahan ini memainkan peranan penting dalam menyingkirkan toksin dari badan. Apabila larut dalam air, serat larut menjadi gel tebal yang menyuntikkan toksin dan melekatkannya ke asid lemak, yang kemudiannya dihilangkan semasa pencernaan. Serat yang tidak dapat dicerna atau serat tidak larut meningkatkan pergerakan usus dengan mempercepat penyingkiran toksin dari badan.
Vitamin C – juga dikenal sebagai asid askorbik, vitamin C mempunyai manfaat detoksifikasi dengan menipis dan menguraikan hempedu, meningkatkan keupayaan hati untuk memecahkan lemak. Vitamin C juga dapat membantu menekan selera makan dan meningkatkan pengeluaran glutathione, yang merupakan bahan penting yang diperlukan oleh hati untuk fungsi detoksifikasi. Kajian menunjukkan bahawa kekurangan Vitamin C adalah salah satu faktor yang menyebabkan orang mendapat lemak perut.
Probiotik – ini adalah bakteria baik yang terdapat di saluran pencernaan yang membantu memecahkan toksin. Bakteria baik ini, bagaimanapun, dapat dikurangkan oleh berbagai makanan dan bahan kimia yang diambil oleh tubuh. Terdapat pil dan makanan tambahan probiotik yang boleh anda ambil untuk menjaga keseimbangan bakteria baik dan buruk di dalam badan anda dan yang juga dapat sangat membantu dalam menurunkan berat badan.
Kelebihan Tambahan Penurunan Berat Badan Detox

Penurunan berat badan adalah salah satu daripada banyak kelebihan pengambilan makanan tambahan atau pil detoks. Pil detoks membantu anda menjadi lebih langsing sejak di sana